marți, 29 iunie 2010

Clatite cu ciocolata si capsuni

Clatite...clatite...clatite ...Asta e raspunsul pe care-l primesc atunci cand intreb " ce sa fac ceva dulce ? ".


Avem nevoie de :
Pt. clatite : - 300 g faina , 250 ml lapte , 250 ml apa minerala , 4 oua , 2 linguri de zahar , 100 ml ulei, un praf de sare
Pt. umplut si ornat : - 1 cutie crema Finetti de ciocolata, capsuni.

Preparam asa:
Se bat ouale bine , se adauga sarea si zaharul ,se amesteca cu faina pana aluatul devine omogen , fara cocoloase.Se adauga treptat laptele si apa minerala , apoi se toarna uleiul si se amesteca bine.
Aluatul obtinut se da la frigider cam 30 de minute.
Se fac clatitele.
Pe fiecare clatita se intinde un strat de crema Finetti , se aseaza feliute de capsuni si se ruleaza clatitele.
Se servesc pudrate , sau nu , cu zahar.

Gulas

Am incercat mai multe retete de gulas , unele mi-au placut , altele nu.Am ajuns sa fac o "amestecatura" pe gustul meu.



Avem nevoie de:
- 500 g pulpa de porc , 2 cepe , 2 catei usturoi , 1 conserva rosii decojite (240g ), 1 ardei gras , 1 morcov , 2 foi dafin , 1 lingurita boia dulce , 1/2 lingurita zahar , 1 varf de lingurita chimion praf , 200 ml ulei ,5-6 cartofi medii ,sare , piper , 1 lingurita faina , 2 linguri smantana

Preparam asa:
Carnea se taie cubulete , usturoiul se toaca marunt , ceapa se taie cuburi mai mari .Ardeiul se taie si el cubulete , morcovul se da pe razatoare.
In uleiul incins se prajeste carnea cateva minute , apoi se scoate si se tine la cald. In acelasi ulei se caleste ceapa pana devine aurie , se adauga usturoiul , morcovul , ardeiul si carnea.Se adauga rosiile taiate bucati si sucul de rosii din conserva , sare , piper , boia , chimion , zahar , foile de dafin si se toarna apa fierbinte , cca 700 ml , sa acopere bine ingredientele.Se lasa la fiert 1 1/2 ora , la foc mic.
Cartofii se taie cubulete . Dupa 1 ora si jumatate , cand carnea e bine patrunsa ,se adauga cartofii in mancare.Se lasa sa fiarba 15-20 minute.
Faina se amesteca cu putina apa rece , se toarna in mancare si se mai da in clocot.La final se adauga smantana.

Uneori , daca gatesc altceva pentru fiica mea , pun in gulas si ardei iute si boia iute pentru a fi mai picant.

luni, 28 iunie 2010

Salata de vinete

Preferata mea...as manca pana as plezni .


Avem nevoie de:
- 1 kg vinete , 1 ceapa mica , 1 lingurita rasa de sare , 3 linguri maioneza

Preparam asa:
Vinetele se inteapa din loc in loc si se pun la copt.Cand s-au copt , se curata si se lasa sa se scurga si sa se raceasca.Se toaca marunt.
Ceapa se toaca fin si se adauga la vinete.Se sareaza si se adauga maioneza.
Se amesteca bine si se "decoreaza" sau , pur si simplu , se intinde pe paine.

Simpla ca "buna ziua" ...

Fasole mexicana

Mancare mexicana , deci...picanta.


Avem nevoie de:
- 250g fasole uscata , 350 g carne tocata , 50 g orez , 100 g paste fainoase mici , 1 ceapa , 6 linguri sos de tomate , 6 linguri apa , 1/2 lingurita chilli , 150 ml ulei , sare , piper .

Preparam asa :
Fasolea , orezul si pastele se fierb separat .
Ceapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei .Se adauga carnea tocata , sare si piper si se caleste in continuare.
Se prepara un sos din sosul de tomate , apa , chilli si sare.
Intr-un vas care merge la cuptor se amesteca fasolea , orezul , pastele , carnea si sosul si se toarna uleiul ramas.Se introduce vasul in cuptor , cca 30 de minute, amestecand din cand in cand.

duminică, 27 iunie 2010

Supa de pui cu galuste

Era supa mea preferata cand eram copil. Bunica o facea foarte des.


Avem nevoie de:
- 6 ciocanele de pui , 3 morcovi , 1 patrunjel , 1 ceapa mica ,1/2 telina mica , 1 cub knorr gaina , 2 catei usturoi , 2 linguri ulei ,sare , patrunjel verde .
Pt. galuste : - 1 ou , 3 linguri faina , 1 lingura ulei , 1 lingura apa  , sare.

Preparam asa:
Morcovul , patrunjelul , telina si ceapa se spala si se taie bucatele.Carnea se spala.Se pun la fiert impreuna , in 2 l de apa si se sareaza..Se lasa sa dea un clocot , se spumeaza , se adauga cubul de gaina si se lasa la fiert cca 1 ora.
Usturoiul se toaca marunt si se caleste putin in uleiul incins.Se adauga la supa.
Se fac galustele astfel: se bate oul ,se adauga apa , uleiul , sarea si faina , se omogenizeaza .Trebuie sa fie un aluat moale , lipicios.
Cu o lingura udata in supa , se iau galuste si se pun in supa care fierbe.
Cand s-au fiert galustele , se adauga patrunjel verde tocat si se opreste focul.

Cartofi gratinati

Am aflat inca o data , folosindu-mi propriile papile gustative , ce bune sunt retetele Anei Olson.Cartofii gratinati "by Ana Olson ", cum i-am numit eu , sunt deliciosi.


Avem nevoie de :
- 1kg cartofi , 1 ceapa , 2 catei usturoi , 500 ml lapte , 250 g bacon , 2-3 cepe verzi (eu nu am avut ), 400 g cascaval , 150 g smantana , sare , piper

Preparam asa:
Cartofii se taie rondele , baconul feliute , ceapa verde rotocoale.Ceapa se toaca marunt , usturoiul se piseaza.Se amesteca laptele cu ceapa tocata , usturoi , sare si piper si se da in clocot.
Intr-o forma termorezistenta se aseaza un strat de cartofi , se condimenteaza ,se toarna 1/3 din sosul cu lapte , se presara bacon si ceapa verde .Din loc in loc se pune cate o lingurita de smantana si se rade cascaval.Se pune din nou un strat de cartofi , sos , bacon , ceapa  verde , smantana , cascaval .Ultimul strat va fi de cartofi , se condimenteaza , se toarna sos si se rade cascaval din belsug.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incalzit in prealabil ,45 minute . Se ia folia jos si se mai lasa in cuptor 5 minute.

Delicios!

vineri, 25 iunie 2010

Tort cu trei feluri de ciocolata

Am descoperit reteta pe Culinar.ro , dar am modificat-o putin.Este un tort destul de migalos de facut , dar rezultatul merita .Postez varianta facuta de mine.


Avem nevoie de :
Pt. blat : 60 g nuca macinata fin, 100 g zahar pudra, 15 g cacao, 1 lingura faina, 4 albusuri de ou, un praf de sare
Pt. mousse de ciocolata alba : - 125 ml frisca lichida , 250g ciocolata alba , 2g gelatina , 100 ml frisca batuta
Pt. mousse de ciocolata cu lapte : - 125 ml frisca lichida , 160 g ciocolata cu lapte , 2 g gelatina , 100 ml frisca batuta
Pt. mousse de ciocolata amaruie : - 125 ml frisca lichida , 200 g ciocolata amaruie , 2 g gelatina , 100 ml frisca batuta

Preparam asa :
Nuca se amesteca cu 60 g zahar pudra , cacao si faina. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare si zaharul pudra ramas.Se adauga ingredientele solide si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt , se coace in cuptor preincalzit la 180 grade , 15 minute.
Se lasa blatul la racit si se pune in forma de copt cu peretii detasabili , unsa cu ulei pe margine.
Pentru mousse-ul  de ciocolata alba , punem frisca lichida la incalzit , dar sa nu dea in clocot.Adaugam ciocolata alba maruntita , iar cand s-a topit ciocolata adaugam gelatina hidratata in prealabil in putina apa si topita.Se amesteca bine , se lasa putin sa se racoreasca si se amesteca cu frisca batuta.Crema obtinuta se toarna peste blat si se da la frigider 1/2 ora , timp in care se prepara mousse-ul de ciocolata cu lapte , in acelasi mod in care am preparat si cel cu ciocolata alba.Acesta se toarna peste cel de ciocolata alba si se pune din nou la frigider.Preparam mousse-ul de ciocolata amaruie in acelasi mod si il turnam peste cel de ciocolata cu lapte.
Se lasa tortul la rece 4 ore , dupa care se orneaza dupa bunul plac.

joi, 24 iunie 2010

Rulada de biscuiti cu crema de cocos

Am descoperit reteta anul trecut  in revista Click Pofta Buna .Mama a insistat sa o incercam si nu ne-a parut rau.



Avem nevoie de:
Pt.blat - 500 g biscuiti cu cacao , 300 ml lapte , 150g margarina , 100 g miez de nuca , 1 esenta rom
Pt.umplutura - 100 g nuca de cocos, 10 linguri zahar pudra , 200 g unt , 1 esenta de vanilie
Pt.decor - 100 g biscuiti cu vanilie

Preparam asa:
Biscuitii cu cacao se macina , se adauga laptele cald si margarina topita , esenta de rom si nuca.Se amesteca pana devine omogena compozitia.
Untul se freaca cu zaharul si  esenta de vanilie pana devine spumos si se amesteca cu nuca de cocos .
Pe o bucata de folie alimentara se pune compozitia de biscuiti si se intinde o foaie.Se pune crema deasupra si se ruleaza, avand grija sa prindem bine capetele.Se tapeteaza cu biscuiti cu vanilie sfaramati si se da la rece cateva ore.
Se taie felii groase de 1 cm.

Salata de surimi

Am mancat o salata cu surimi in urma cu cativa ani la o colega. Mi-a placut foarte mult , mai ales ca eu sunt mare fan peste si derivate.Am luat reteta ei si am modificat-o putin .


Avem nevoie de :
- 250 g batoane surimi , 2 conserve de porumb dulce , 1 ceapa rosie , 3-4 oua fierte , 1 cutie mica danone cremosso , maioneza , sare , piper


Preparam asa:
Surimi se decongeleaza si se taie cubulete.Porumbul se spala si se scuge bine de apa.Ceapa se toaca marunt.Ouale fierte se taie cubulete.Ingredientele se amesteca , se adauga maioneza amestecata cu iaurt si se condimenteaza cu sare si piper.Se da la frigider cateva ore.



Pofta buna!

Chicken Jalfrezi

Reteta mi-a dat-o sora mea , iar sotul meu s-a indragostit lulea de mancarea asta condimentata.


Avem nevoie de:
- 2 bucati piept de pui , 1 ardei iute , 1 ceapa , 2-3 catei de usturoi , 1 ardei gras , 1 lingura unt , 2 linguri ulei , 1 lingurita curry , ghimbir ras , 120 ml apa , 1 lingurita sos de rosii , sare


Preparam asa :
Ceapa se toaca , usturoiul se taie feliute si se calesc intr-un amestec de unt si ulei , cca 4 minute, se adauga sare , curry , sos de rosii si ardei iute taiat rotocoale.Se adauga pieptul de pui taiat fasii si se prajeste 5 minute.Se toarna apa , sare si se mai lasa la fiert 3 minute.Ardeiul gras se taie rotocoale si se adauga in mancare , impreuna cu ghimbirul.Se mai lasa pe foc cca 3 minute.

Se serveste cu garnitura de orez .


Pofta buna!

Paella cu pui

De cateva saptamani , de cand am vazut o emisiune la televizor despre Spania , ma gandesc si salivez la una dintre retetele preparate de un bucatar spaniol - paella. Din pacate , nu am retinut toate ingredientele , dar acum cateva zile am gasit intr-o revista o reteta asemanatoare , asa ca am incercat-o.


Avem nevoie de :
- 1 piept de pui , 1 cana orez , 1 ardei gras rosu , 1 ceapa , 2 cani supa de legume , 3 linguri boabe de mazare, 1 catel de usturoi, 3 linguri ulei, 50 ml vin alb, 1 foaie de dafin, 1/4 lingurita  de sofran macinat, un varf de cutit de chilli, sare


Preparam astfel:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt  si se calesc in ulei incins. Se adauga pieptul de pui taiat fasii si se caleste in continuare.Se adauga orezul si dupa cateva minute se toarna vinul si se lasa pana se evapora alcoolul. Se adauga supa de legume , ardeiul taiat cubulete , mazarea , foaia de dafin , chilli si sofranul. Se potriveste de sare daca este nevoie. Se lasa sa fiarba , la foc mic pana scade lichidul.


Sa aveti pofta!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...