luni, 30 ianuarie 2012

Premiu de la Dana

Voi incheia luna aceasta cu un premiu primit de la Dana , careia ii multumesc .





Trebuie sa indeplinesc cateva cerinte , cam astea ar fi:

1.Aminteste persoana care ti-a dat premiul printr-un link catre blogul ei
2.Raspunde intrebarilor care insotesc premiul
3.Spune ceva despre tine ce nu ai mai spus nimanui , pe blog.
4.Premiaza cate bloguri crezi tu ca merita acest premiu
5.Asigura-te ca anunti proprietarii acestor bloguri ca au primit premiul

Ok , trecem la intrebari si raspunsuri :

1.Care este produsul de machiaj preferat ?
Mascara
2.Care a fost trend-ul preferat in anul 2011?
Nu am avut nici un trend preferat.
3.Care este desertul tau preferat ?
Ciocolata , se pune?
4.Culoarea preferata?
Violet
5.Care este prenumele tau?
Dorina
6.Care este ultima melodie pe care ai ascultat-o?
Michel Telo' - Ai se eu te pego
7.Pisici sau caini?
Pisici , sunt inebunita dupa ele .

Acum ar trebui sa spun ceva despre mine , ceva ce nu am mai spus nimanui  ...hmmm. Eu sunt sincera , deschisa , dar daca intradevar este ceva ce nu am mai spus nimanui pana acum , acel ceva este  personal si nu-l voi dezvalui aici . Imi pare rau , nu pot indeplini aceasta cerinta .

As vrea sa pot da acest premiu tuturor , dar pentru ca se cere sa anunt proprietarii blogurilor , am sa ma rezum la 10 persoane , pentru ca nu-mi permite timpul .

1.Liana
2.Antonina
3.Bucate Apetisante
4.Diana
5.Adina
6.Viviana
7.Maria
8.Flory
9.Lady Butterfly
10.Licuta

vineri, 27 ianuarie 2012

Tort Pina Colada

Ma indoiesc ca este cineva care nu stie , dar eu tot o sa povestesc putin. Pina Colada este un cocktail dulce , aromat , care contine rom alb ,suc de ananas si o  crema de nuca de cocos . Mie personal imi place foarte mult , altii l-au considerat gretos . Gusturi si gusturi .
Zilele trecute am gasit intr-un magazin o crema , care mi-a atras atentia , desi nu stiam exact ce este (initial , in zapaceala mea obisnuita la cumparaturi  , am crezut ca e lapte condensat ). Am aflat mai tarziu cand am deschis borcanelul ...o crema de lapte , cu fulgi de nuca de cocos , care aduce oarecum la gust cu partea alba din Finetti Duo . Bun , ce sa fac cu ea , inafara de intins pe paine ? O crema pentru un tort .
Asa s-a nascut tortul acesta, un tort spirala cu crema de ananas si crema de lapte cu nuca de cocos , la a carui decorare m-am jucat putin si cu niste bomboane Raffaello home-made .


Avem nevoie de :
- pt. blat : 5 oua , 6 linguri de apa , 175 g zahar , 125 g faina , 100 g amidon de porumb , 1 fiola esenta de rom , un praf de sare, fulgi de nuca de cocos pentru tavalit blatul
- pt. crema de ananas : 400 g ananas din conserva , 2 oua , 3 linguri pline zahar pudra , 2 linguri pline amidon de porumb , 100 g unt
- pt. crema de lapte cu cocos : 200 g crema de lapte cu cocos ( se poate inlocui cu crema Finetti alba si fulgi de nuca de cocos ) , 100 g lapte condensat , 200 ml frisca lichida , 1 plic intaritor de frisca
- pt.decor : fulgi de nuca de cocos , ananas rondele , bomboane Raffaello


Preparam asa :
Pentru blat se bat ouale intregi cu un praf de sare , se adauga treptat cate o lingura de apa , apoi esenta de rom .Se adauga treptat zaharul si se bate pana se topeste . Faina se cerne impreuna cu amidonul si se adauga la amestecul de oua . Se omogenizeaza . Compozitia se toarna in tava ( am folosit tava mare a cuptorului ) acoperita cu hartie de copt .Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20 minute .Se scoate , se lasa la racit in tava cca.5 minute .
Intre timp se pregateste o bucata de hartie de copt pe care se presara fulgi de cocos . Se rastoarna foaia de blat peste nuca de cocos si se preseaza putin pentru a se lipi fulgii de blat . Se lasa la racit complet , apoi se inderpateaza hartia de copt .
Pentru crema de ananas se face ananasul piure si se trece prin sita pentru a indeparta eventualele fibre de la ananas. Piureul obtinut se mixeaza cu ouale , se adauga zaharul si amidonul , se omogenizeaza si se pune pe foc , amestecand continuu pana se ingroasa crema . Se lasa la racit , apoi se amesteca cu untul la temperatura camerei .
Blatul se taie fasii de cca. 5 cm grosime , care se ung cu crema pe partea fara nuca de cocos . Prima fasie se ruleaza ca un melc si se aseaza in picioare pe platou . Se adauga in continuare restul feliilor , una dupa cealalta , formand un melc mare .Se da la rece cateva ore .
Crema de lapte cu fulgi de cocos se amesteca cu laptele condensat . Frisca se bate tare cu intaritorul de frisca si se adauga la crema. Se omogenizeaza . Cu acesta crema se acopera tortul .
Se presara deasupra si pe laterale fulgi de nuca de cocos , se orneaza cu felii de ananas si bomboane Raffaello .




PS :
Crema despre care vorbeam am cumparat-o din Lidl

joi, 26 ianuarie 2012

Cozonac Rosenkranz

Cred ca toata lumea a facut acest cozonac , numai eu nu am avut curaj . Mi se parea cam complicat , cu zaharul ars , apoi nu aveam cratita care sa mearga la cuptor ( manerele sunt din bachelita , cred ca asa se cheama ) . Zilele trecute insa , sotul meu a venit cu solutia ...dam manerele jos . Zis si facut .
Reteta am luat-o de la Gabi Cara . Am modificat unele cantitati , cum ar fi laptele , eu am pus puuutin mai mult pentru ca mi se parea prea vartos aluatul si untul , am pus ceva mai putin , am avut impresia ca e prea gros stratul daca-l pun pe tot .
Rezultatul ...fantastic de bun .


 Avem nevoie de :
- 400 g faina , 2 oua , 25 g drojdie proaspata , 120 ml lapte , 3 linguri de zahar pentru lapte , 100 g unt , 6 linguri de zahar pentru unt , extract de vanilie , coaja rasa de lamaie , un praf de sare , 12 linguri de zahar pentru caramelizat , nuca taiata marunt
- cratita mea - 21 cm dimetrul

Preparam asa :
Cele 12 linguri de zahar se pun in cratita la caramelizat . Cand s-a topit tot zaharul , se tapeteaza cu grija si peretii cratitei cu zahar caramelizat . Se lasa deoparte .
Laptele se incalzeste usor , se adauga cele 3 linguri de zahar . Drojdia se sfarama si se amesteca cu laptele caldut indulcit .
Faina se cerne . Se adauga sare , ouale intregi  , aromele si amestecul de lapte si drojdie . Se framanta un alaut elastic , omogen , din care se intinde o foaie dreptunghiulara de cca .1 cm grosime .
Untul se freaca cu cele 6 linguri de zahar , crema obtinuta se intinde peste foaia de aluat . Se presara deasupra nuca si se preseaza usor pentru a se lipi de crema.Se ruleaza aluatul sub forma de sul si se taie in 6 bucati egale ( eu de zapacita ce sunt am taiat doar cinci , dar nu e bai , cratita si asa era cam micuta , au avut loc destul sa creasca ).Se aseaza bucatile in cratita , sub forma de floare si se lasa la crescut , in loc cald , 1 ora .


Dupa ce a crescut aluatul , se baga cratita in cuptorul preincalzit la 180 grade , pentru 30-40 minute. Se rastoarna imediat ce a fost scos din cuptor , altfel zaharul se intareste si nu mai poate fi scos din vas.


miercuri, 25 ianuarie 2012

Smoothie de afine si banane

E timpul sa ne mai vitaminizam putin . Si daca mi-a ramas o mana de afine de la tort  , de ce sa nu le folosesc la o bautura care ne place tare mult .


Avem nevoie de :
- 1 banana , un pumn de afine , 1 lingurita de miere , 100 ml lapte rece

Preparam asa:
Banana se taie felii , se adauga afinele si se fac piure  cu blenderul . Se adauga mierea si treptat laptele. Se omogenizeaza si se toarna in pahare .

marți, 24 ianuarie 2012

Pui vanatoresc

Am plecat la vanatoare ...pardon , la cumparaturi si m-am lovit de niste pulpe de pui .Si daca Geany pe Arta Culinara vorbea despre "pollo alla cacciatore" cu ceva timp in urma , bineinteles ca mi-a facut pofta , dar am tot amanat momentul fatal , pana astazi .Nu stiu cat e de originala  reteta , pentru ca am tot combinat diverse retete , dar a iesit ceva divin .


Avem nevoie de :
- 6 pulpe  de pui ( 3 superioare si 3 inferioare ) , 2 catei de usturoi , 2 cepe mici , o mana ciuperci din conserva , 2 rosii , 100 ml pasta  de rosii , 100 ml vin rosu ,50 g slanina , un pumn masline negre , fulgi de ardei iute , 250 ml supa de pasare , sare , piper , ulei de masline , patrunjel verde

Preparam asa :
Usturoiul se piseaza , se adauga sare , piper , ulei de masline si se face o pasta . Cu aceasta pasta se ung pulpele ( despielitate in prealabil ) si se dau la rece minim 2 ore , dar cel mai bine peste noapte .
Intr-o tigaie se pun la incins 3 linguri de ulei de masline , se adauga pulpele care au fost scuturate de marinata in care au stat . Se rumenesc in ulei si se scot pe prosop absorbant . In grasimea ramasa se adauga ceapa tocata marunt . cand devine aurie se adauga slanina taiata bucatele si ciupercile . Se calesc , apoi se adauga vinul . Se lasa sa dea in clocot , apoi se adauga rosiile fara pielita tocate marunt , sosul de rosii , supa de pasare , fulgii de ardei iute si maslinele , se sareaza si pipereaza daca mai este necesar si se lasa sa clocoteasca din nou .
Intr-o tava se aseaza pulpele de pui , se toarna deasupra continutul tigaii . Se acopera tava si se da la cuptor , cca . 30 minute  , apoi se scoate folia si se mai lasa descoperit cca. 15 minute .
Se presara deasupra patrunjel verde tocat .


Se serveste alaturi de un piure de cartofi sau paste .

vineri, 20 ianuarie 2012

Tort "Vis de vara"

Pe principiul iarna car si vara sanie , am facut si eu tortul acesta varatic , acum in miezul iernii . O explozie de arome , blat cu migdale , crema de quark si lapte condensat , afine si o inima din jeleu de zmeura .


Avem nevoie de :
- pt. blat :3 oua , 3 linguri de zahar , 2 linguri faina , 2 linguri migdale macinate fin, un praf de sare
- pt . crema : 250 g quark , 250 g lapte condensat , 250 ml frisca lichida ,2 linguri zahar pudra, 16 g gelatina
- pt . jeleul de zmeura : 200 g zmeura , 3 linguri de zahar , 6 g gelatina
- 200 g afine , tort jellee


Preparam asa :
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri . Albusurile se bat "bat "cu un praf de sare , se adauga treptata cate o lingura de zahar si se bate in continuare pana se dizolva zaharul . Se adauga cate un galbenus , apoi cate o lingura de faina , omogenizand cu o lingura , apoi se adauga migdalele macinate si se amesteca bine tot cu lingura , de jos in sus .
O forma de copt se tapeteaza , se toarna in ea compozitia , apoi se da la cuptor , la 170 grade ( preincalzit) timp de 20 minute ( pana cand scobitoarea infipta in centru iasa curata ). Se lasa blatul la racit .
Pentru jeleu se pune zmeura impreuna cu zaharul pe foc pana se dizolva zaharul . Se paseaza cu blenderul si se tree prin sita pentru a elimina semintele ( sita mea e cam mare si au mai scapat cateva , dar nu ma deranjeaza). Gelatina hidratata in prelabil cu 2 linguri de apa rece , se pune la topit pe baie de aburi sau la microunde . Se incorporeaza in amestecul de zmeura cu zahar si se omogenizeaza . Amestecul se toarna intr-o forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece cca. 1 ora , pana se intareste( eu am facut jeleul cu o zi inainte).
Pentru crema se hidrateaza gelatina cu 50 ml apa , apoi se topeste pe baie de aburi . Se lasa cateva minute sa se racoreasca . Quark-ul se amesteca cu zaharul pudra , laptele condensat . Frisca se bate. Gelatina racorita se adauga in amestecul de quark si lapte condensat , se omogenizeaza , se aauga frisca si se amesteca bine pentru a se omogeniza . Crema obtinuta se imparte in doua .
In forma de tort cu inel detasabil se aseaza hartie de copt , inclusiv pe margini . Se aseaza blatul , se toarna 1/2 din crema si se da la congelator 10-15 minute . Se scoate , se aseaza jeleul de zmeura si se acopera cu restul de crema . Se da din nou la congelator 10 minute .
Tort jellee se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj .
Tortul se acopera cu afine , se pensuleaza deasupra cu tort jellee si se da la frigider pentru 3-4 ore .


Dupa 3-4 ore de stat la frigider , se scoate inelul formei , se dezlipeste usor hartia de copt de pe tort si se feliaza .

joi, 19 ianuarie 2012

De suflet ...

Acum cateva zile am primit de la Bucate Apetisante  un premiu , iar azi l-am gasit si de la Viviana . Multumesc fetelor , sunteti dragute .



Acum se "cere" sa raspund la 3 intrebari :

1. Care este retetea voastra preferata de mancare postata pe blogul vostru? 
Fasole mexicana
2. Care este desertul preferat postat pe blogul vostru?
Prajitura Tosca 
 3. Ce mancare credeti ca nu ati incerca niciodata sa mancati? :)  
Melci ...mi-e scarba numai cand ii vad 


Ar trebui sa dau mai departe premiul la 10 persone , dar nu am s-o fac . Il dau mai departe tuturor celor pe care ii urmaresc , celor care ma urmaresc , pentru ca fiecare in parte , pentru mine , reprezinta ceva .

marți, 17 ianuarie 2012

Creveti cu usturoi

Reteta de aici . M-am tot uitat si am salivat cateva zile , apoi am fugit peste drum la magazin si mi-am luat creveti . Cred ca e super bun cu creveti proaspeti , dar a fost de nerefuzat si asa cu creveti decorticati congelati ( pe care i-am decongelat in prealabil ,prin scufundarea lor cateva minute in apa fierbinte ).


Avem nevoie de :
- 200 g creveti decorticati , 2 catei de usturoi , fulgi de ardei iute , zeama de lamaie , ulei de masline , patrunjel verde tocat , sare

Preparam asa :
Se pune uleiul la incins , pe foc mic . Se adauga cateii de usturoi taiati marunt sau feliute ( cum va place ) si fulgii de ardei iute . Cand usturoiul prinde putina culoare se adauga crevetii , se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa pe foc , cca. 4 minute , pana isi schimba culoarea . Se presara deasupra patrunjel verde tocat si putina sare .



Se pot servi cu o felie de paine prajita .

luni, 16 ianuarie 2012

Prajitura Greta Garbo

Nu am nici cea mai vaga idee de ce o cheama asa . Reteta am primit-o de la o prietena , iar acum vreo 2 ani am facut-o prima data . M-am suparat foarte tare pe ea ( pe prajitura ) pentru ca foile mi-au dat mare bataie de cap ,am spus ca nu o mai fac niciodata , dar i-am mai dat o sansa acum . Am cautat pe net informatii referitoare la foi , marea majoritate fac altfel foile , cu drojdie .Eu am o varianta pe care am regasit-o si la Poca , in care foile nu contin drojdie , dar contin bicarbonat de sodiu. Am mers totusi pe varianta cunoscuta , dar am ales sa intind foile intre 2 foi de hartie de copt , pentru ca aluatul este atat de fraged , incat se rupe imediat la intins .


Avem nevoie de :
- pt.foi : 500 g faina , 250 g margarina , 2 oua , 1 lingurita bicarbonat de sodiu , otet , sare , extract de vanilie
- 1 borcan de 400 g gem de caise, 200 g nuca macinata , 150 g  zahar
- 150 g ciocolata amaruie , 2 linguri ulei

Preparam asa :
Faina cernuta se amesteca cu ouale intregi , se adauga margarina topita , bicarbonatul stins cu otet , praful de sare si extract de vanilie . Se framanta un aluat omogen . Aluatul obtinut se imparte in 4 . Se intind 4 foi intre foi de hartie de copt .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza prima foaie , se unge cu 1/3 din gem , se presara 1/3 din nuca amestecata cu 1/3 din zahar . Se acopera cu a doua foaie . Se repeta operatiunea pana la terminarea foilor , ultimul strat fiind o foaie .
Se pune la copt , in cuptorul preincalzit la 170 grade , timp de 30-40 minute .
Se scoate din cuptor si se lasa la racit .
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu uleiul si se intinde deasupra prajiturii .Prajitura  se da la rece pana se intareste ciocolata . Se taie cu cutit inmuiat in apa fierbinte .



Se poate renunta la ciocolata , caz in care se va pudra deasupra cu zahar pudra .

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Penne cu carne la cuptor

Nu am mai facut paste de ceva vreme , asa ca le-a venit randul . Sotul e iubitor de lasagna , dar nu aveam foi de lasagna si sincera sa fiu , imi era si tare lene sa fac , chiar de aveam . E prea multa munca. Asa ca am facut ceva care sa semene , dar simplificat: penne fierte , sos bolognese , cascaval , la cuptor .


Avem nevoie de :
- 400 g penne rigate , cascaval , sos de rosii cu busuioc
- pt. sos : 350 g carne tocata amestec vita si porc , 1 ceapa , 2 catei de usturoi , 1 morcov ,o lingura  pasta de ardei , 250 g rosii , apa , sare , piper , busuioc , ulei

Preparam asa :
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare . Se fierb al dente , se scurg si se clatesc cu apa .
Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei , se adauga morcovul ras , apoi carnea tocata si se lasa pana isi schimba culoarea . Se adauga usturoiul tocat marunt , pasta de ardei , rosiile fara pielita tocate marunt , sare , piper dupa gust , busuioc . Se acopera cu apa soi se lasa la fiert , la foc mic , cca . o ora.
Pastele scurse se amesteca cu sosul bolognese .
Intr--o tava unsa bine cu unt se aseaza pastele cu carne , se toarna deasupra sos de rosii cu busuioc , se rade cascaval deasupra . Se da la cuptor 15-20 minute .

vineri, 13 ianuarie 2012

Baba Ganoush

Am scos din congelator o punga cu vinete coapte , si pe langa salata de vinete ceruta , m-am gandit sa incerc si ceva mai oriental .



Avem nevoie de :
- 250 g vinete coapte si curatate , 1 lingura de tahini ,2 catei de usturoi , zeama de lamaie , sare , piper , ulei de masline

Preparam asa :
Vinetele se toaca marunt , se adauga usturoiul pisat , pasta de tahini , ulei de masline , sare si piper si zeama de lamaie dupa gust . Se amesteca bine si se lasa la rece 1-2 ore .



La servire eu am pus deasupra putin ulei de masline , am presarat un firicel de boia de ardei si cativa fulgi de ardei iute .

joi, 12 ianuarie 2012

Salata de sfecla rosie cu hrean

O salata pe care eu o ador , pur si simplu , o mananc cu placere si goala si in compania unui fel principal. Obisnuiam sa fierb sfecla , dar de data asta am copt-o , si bine am facut pentru ca asa isi pastreaza mai bine gustul si culoarea .


Avem nevoie de :
- sfecla rosie , radacina de hrean , sare , otet , zahar

Preparam asa :
Sfecla se spala , se sterge si se pune la copt . Este coapta atunci cand intra usor furculita in ea .
Se scoate din cuptor si se lasa la racit . Se curata de coaja si se taie bucatele sau se da pe razatoarea cu ochiuri mari .
Hreanul se curata si se rade .Se adauga peste sfecla .
Otetul se amesteca cu sare si zahar si se toarna peste sfecla cu hrean .



Se poate pune in borcane si pastra la frigider timp mai indelungat .

miercuri, 11 ianuarie 2012

Cornuri cu sare

Reteta am regasit-o in carnetelul mamei , le-a facut mama imediat dupa Anul Nou , am mancat pe rupte . M-am gandit sa repet experienta , pentru ca sotul nu prea a apucat sa manance la mama ... asa e cand sunt multe chestii de rontait .
Spun din start , preparatul e cu multa margarina. Cei care nu sunt de acord cu ea , pot incerca varianta cu unt , desi nu stiu daca e la fel .


Avem nevoie de :
- 1 kg faina , 50 g drojdie proaspata , 2 oua  , 5 linguri ulei , 1 lingurita sare , 1/2  lingurita zahar , cca. 300 ml lapte , cca. 600 g margarina tartinabila .
- galbenus de ou , lapte , sare mare 

Preparam asa :
Faina se cerne. Drojdia se sfarama , se adauga zaharul si putina apa , se amesteca si se lasa 10 minute deoparte . In faina cernuta se adauga drojdia , ouale , se amesteca , apoi se adauga sarea si treptat lapte caldut,.Se framanta aluatul si se adauga cate o lingura de ulei . Dupa ce s-a incorporat uleiul si s-a desprins aluatul de pe marginile vasului , se lasa la cald , la crescut , pana isi dubleaza volumul .
Aluatul se imparte in doua , se intinde cate o foaie patrata de cca. 2 mm grosime . Se unge din abundenta cu margarina ( cam 1 mm grosime ) , se taie fiecare patrat in 8 triunghiuri , care se rasucesc sub forma de cornulete .
Tava se unge bine cu margarina , in strat gros . Se aseaza cornurile si se mai lasa 15 minute la crescut in tava . Se ung cu galbenus de ou batut cu putin lapte , se presara deasupra sare mare si se coc la 170 grade , cuptor preincalzit , timp de cca. 30 minute .


Cei care agreeaza macul /chimionul/susanul pot folosi la "decorat " . Eu  am preferat varianta "clasica" .


Sunt tare pufoase , se pastreaza bine mai multe zile la rand , in cutii metalice acoperite sau in pungi .

marți, 10 ianuarie 2012

Choux a la creme d'oranges

Nu am mai facut nimic dulce de un an , asa ca se cerea . Ma gandeam de mult la choux a la creme  , dar parca nu aveam chef de cei clasici. Asa ca , am incercat o crema de portocale . Si daca citricele sunt vedete la inceput de an , particip cu aceasta reteta la Provocarea lunii Ianuarie 2012 "Dulce Romanie" gazduita luna aceasta de Mitinita .


Avem nevoie de :
- pt. choux-uri : 125 ml apa , 25 g margarina , 80 g faina , 20 g amidon de porumb , 3 oua , 1 lingurita rasa praf de copt , coaja rasa de portocale .
- pt. crema : 300 g portocale fara coaja si fara pielita , 30 g amidon de porumb , 80 g zahar pudra , 2 oua .
- pt . decorat : 200 ml frisca lichida , zahar pudra

Preparam asa :
Apa se pune la fiert cu margarina . Cand clocoteste , se ia de pe foc si se adauga dintr-o data faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt . Se adauga si coaja rasa de portocale si se amesteca. Se readuce pe foc pentru 1-2 minute  , amestecand continuu. Se ia de pe foc , se lasa putin la racit , apoi se incorporeaza ouale unul cate unul , amestecand bine dupa fiecare .
Din aluat se fac cu posul gramajoare de cca . 5-6 cm diagonala , pe tava acoperita cu hartie de copt . Se coc la 200 grade , in cuptor preincalzit , timp de 20 minute .
Cand s-au copt , se scot , se lasa la racit , apoi se taie cate un capacel la fiecare.
Pentru crema se curata portocalele de coaja si de pielita , se fac piure cu blenderul . Se mixeaza pulpa de portocale cu ouale , apoi se adauga amidon si zahar pudra si se omogenizeaza . Amestecul obtinut se pune pe foc , amestecand continuu , pana se ingroasa crema . Se lasa la racit .
Frisca lichida se bate tare .
Cojile de aluat se umplu cu crema , se pune frisca , se acopera cu capacelul si se pudreaza cu zahar pudra .

luni, 9 ianuarie 2012

Muschiulet invelit in bacon cu piure de mazare

Inapoi in Finlanda , inapoi la bucatareala . Un muschiulet de porc , umplut cu edam , masline , ardei , invelit in bacon si un piure de mazare pentru astazi.


Avem nevoie de :
- un muschiulet de porc de cca. 600 g , branza Edam , masline negre , ardei gras verde , 200 g bacon felii , sare , piper , ulei
- pt . piureul de mazare : 400 g mazare congelata , 1 ceapa de marimea unei nuci , o lingura de unt , 200 ml supa de carne/legume  , cca. 50 ml lapte , sare , nucsoara

Preparam asa :
Muschiuletul se spala si se sterge cu un prosop . Se sectioneaza pe lung , fara a taia insa pana la capat . Se desface si se bate intre 2 folii de plastic . Se sareaza si se pipereaza . Se rade branza Edam ( sau cascaval ) , se aseaza felii de ardei gras , masline negre una in spatele celeilalte , se ruleaza carnea cu grija , se prinde cu scobitori sau cu sfoara de bucatarie . Intr-o tigaie incapatoare se incinge putin ulei si se prajeste usor muschiuletul pe toate partile .
Intre timp se aseaza felii de bacon , usor petrecute  una peste cealalta , se scoate muschiuletul , se scot scobitorile / sfoara si se aseaza deasupra feliilor de bacon. Se invelste in bacon si se prinde la capete cu scobitori .
Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt , se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor , la 180 grade , cca. 50 minute . La final se scoate folia si se lasa cateva minute pentru a se rumeni baconul.
 Se scoate muschiuletul , se lasa sa se odihneasca 10 minute ,se scot scobitorile de la capete , apoi se feliaza .


 Pentru piureul de mazare se toaca marunt o ceapa mica , se caleste usor intr-o lingura de unt , se adauga mazarea si se lasa putin la calit si ea . Se toarna deasupra supa si se lasa la fiert cca. 15 minute , pana scade supa . Se zdrobeste cu blenderul , se adauga sare daca mai este necesar si lapte pana ajunge piureul la consistenta dorita . Se pune un varf de lingurita de nucsoara rasa si se amesteca .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...