marți, 16 noiembrie 2010

Shaorma

Fast - food , dar ne place si cateodata mai fugim in coltul starzii la "turci" si mancam repejor una.Asa ca , de ce sa nu incerc sa o fac si eu acasa.

Avem nevoie de:
- 1 piept de pui ,  3- 4 cartofi , 1 castravete murat , varza , 2 rosii , 1 ceapa rosie , 2 lipii libaneze , maioneza , ketchup , 1 lingurita usturoi granulat (sau usturoi pisat pt o aroma mai puternica) , sare , piper , boia dulce ,otet ,  ulei

Preparam asa:
Cartofii se taie "pai" si se prajesc.Pieptul de pui se taie bucatele , se condimenteaza cu sare , piper si boia si se prajeste si el.Varza se taie fideluta , se presara cu sare.Se lasa sa stea cateva minute sa se inmoaie, apoi se scurge de apa si se adauga peste ea putin otet.Castraveciorii se taie rondele.Ceapa se taie julien.Rosiile se taie cubulete.Maioneza se amesteca cu usturoi.
Lipiile se incalzesc , se acopera cu ketcup si maioneza , apoi se aseaza pe ele , in straturi ingredientele .Se ruleaza lipiile , se invelesc la capete cu folie si se servesc calde.

4 comentarii:

  1. Mmm, ce bine arata ! Parca sunt mai bune cand sunt facute in casa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da , este mai buna , mai ales ca stiu ce pun in ea si ce calitate au ingredientele.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...