marți, 13 martie 2012

Rulou din paste cu pui si legume

O reteta asemanatoare am gasit intr-o carte de bucate cumparata in vara , carte dintr-o "colectie" care m-a cam dezamagit prin retete gresite . Am mai schimbat eu cate ceva, cum ar fi carnea ( in reteta originala era de iepure ) , cantitatile la diferite ingrediente , timpii de gatire , am mai adaugat cate ceva. Eu zic ca mi-a iesit bine , asa ca puteti incerca cu incredere daca doriti .
Cu aceasta reteta particip la Provocarea "Dulce Romanie" sustinuta luna aceasta de Cristina .


Avem nevoie de :
- 10 foi de lasagna , 400 g piept de pui , 1 dovlecel (zucchini ), 1 ardei gras rosu mic , 3 linguri pesmet (+1 lingura pentru tapetat forma ) , 1 ou , 100 ml smantana lichida pentru gatit , 2 catei de usturoi , 2-3 linguri ulei de masline , 50 ml vin alb sec , 1 lingurita busuioc uscat , 1 varf de lingurita de nucsoara macinata , unt , cascaval

Preparam asa :
Foile de lasagna se fierb in apa cu sare , timp de 4-5 minute , apoi se scot pe un servet uscat .
O forma de chec se unge bine cu unt si se tapeteaza cu pesmet .Se imbraca forma cu foile de lasagna , lasand marginile mai lungi . Se pastreaza 2 foi de lasagna pentru stratul interior .
Ardeiul si dovlecelul se taie cubulete mici . Usturoiul se taie felii subtiri .Pieptul se pui se spala si se taie cubulete micute .
Uleiul se pune la incins , se adauga ardeiul si dovlecelul , apoi usturoiul si se soteaza . Se adauga si bucatile de piept de pui , sare , piper si se continua gatirea pana pieptul de pui isi schimba culoarea . Se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul . Se adauga smantana lichida si busuiocul si se mai lasa 2-3 minute sa dea in clocot .
Amestecul obttinut se rastoarna intr-un vas , se adauga 3 linguri de pesmet , oul batut si nucsoara si se omogenizeaza .
Jumatate din cantitatea de umplutura se toarna in forma , se aseaza deasupra foile de lasagna pastrate mai devreme , se toarna si restul de umplutura si se acopera cu partea foilor de lasagna lasata pe margini .
Se acopera forma cu folie de aluminu si se da la cuptor , la 180 grade preincalzit , timp de 30 minute .
Dupa cele 30 minute , se indeparteaza folia , ruloul se rastoarna intr-o tava , se rade deasupra cascava.


Se mai da cateva minute la cuptor pana se topeste cascavalul .
Se decoreaza dupa bunul plac si se serveste cald.

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...