luni, 20 ianuarie 2014

Spaghete carbonara

O reteta italiana celebra , care mie imi place tare mult, Se fac repede si sunt foarte bune. Am vazut retete in care se foloseste smantana , eu am preferat sa nu o folosesc.


Avem nevoie de :
- 300 g spaghete, 125 g bacon cubulete, 3 galbenusuri de ou, 3-4 linguri parmezan razuit , sare , piper

Preparam asa:
Pastele se pun la fiert in apa cu sare.
Baconul se prajeste intr-o tigaie , fara a adauga grasime.
Galbenusurile de ou se bat cu 3 linguri de parmezan razuit, se adauga un polonic din apa in care au fiert pastele si piper negru macinat.
Pastele se scurg , dar se pastreaza apa in care au fiert. Se adauga pastele in tigaia cu bacon , amestecand bine. Se ia tigaia de pe foc , se adauga amestecul de galbenusuri si parmezan si se amesteca bine pentru a fi acoperite pastele cu sos. Daca e nevoie , pentru un sos mai cremos se mai adauga putina apa de la paste.Se amesteca bine si se pun pastele in farfurii.
Se presara deasupra parmezan razuit si piper negru proaspat macinat.


Se servesc imediat.

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Si mie imi plac , sunt deocamdata depasite doar de pastele cu fructe de mare .

      Ștergere
  2. N-am facut paste deloc in anul acesta, Ce pofta mi-ai facut, Dorina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu iubesc spaghetele carbonara, de fapt de orice fel :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt mare amatoare de paste de orice fel

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...