joi, 2 mai 2013

Spirale cu carnati

Stiu ca se apropie Pastele si toata lumea vrea retete de Paste , dar eu vin cu ceva rapid si bun , pentru atunci cand esti in criza de timp , cand apar musafiri pe care nu-i asteptai si nu ai nimic de pus pe masa sau pur si simplu pentru atunci cand ai chef sa rontai ceva in fata televizorului. Am prins ideea din zbor , intr-o emisiune culinara la TV si am pus-o in practica imediat ce am avut ocazia.


 Avem nevoie de :
- 400 g foietaj , 12 carnaciori uscati / cabanos , 1 ou

Preprama asa :
Foietajul se taie fasii de cca. 8 cm. Pe jumatate din fasie , se aseaza 4 bucati de carnati , taiati exact cat este foietajul de lat, lasand putin loc intre ei. Se umezesc usor cu apa locurile dintre carnati , se aduce jumatatea de foietaj goala deasupra carnatilor , presand usor intre carnati pentru a se lipi de partea de jos.
Cu un cutit bine ascutit se taie transversal in patru bucati egale. Se aseaza spiralele, cu partea in care se vede carnatul in sus ,  pe tava tapetata cu hartie de copt si se da la congelator pentru 10 minute.


 Se scot din congelator , se ung cu ou batut pe lateral (nu si deasupra pentru ca oul va face o crusta nu tocmai "aratoasa" deasupra feliilor de carnat) si se pun in cuptor , la 200 grade , pentru cca. 15 minute, pana devin aurii deasupra.


Paste Fericit tuturor!

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...