vineri, 1 iulie 2011

Focaccia umpluta a la Maya

Reteta asta  m-a fermecat , si pentru ca se intrevede un picnic maine, m-am gandit ca ar merge perfect.


Avem nevoie de :
- 500 g faina , 400 ml apa calduta , 25 g drojdie proaspata , sare , 200 g edam ( in cazul meu , dar se poate folosi cascaval/mozzarela uscata ) , rosii cherry , busuioc , sare marina (eu nu am avut ) , ulei de masline

Preparam asa:
Faina se cerne si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se dizolva in 50 ml apa calduta si se toarna in adancitura facuta in faina.Se lasa 10 minute , apoi se adauga sare si treptat apa calduta.Se framanta .Rezulta un aluat lipicios , care nu se dezlipeste de pe maini .Se unge cu ulei pentru a se lega si se lasa la dospit , pana se dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in doua. Jumatate se intinde cu mana intr-o forma unsa bine cu ulei , ridicand putin si pe peretii vasului .Se pune edam razuit pe razatoarea mare , felii de rosii , se presara cu busuioc si se acopera cu cea de-a doua parte de aluat .Se lipesc marginile .
Cuptorul se incalzeste la 170-180 grade .Pana se incalzeste cuptorul , focaccia se lasa deoparte .Apoi se fac gropite in aluat cu degetele , se toarna ulei de masline deasupra , se presara busuioc , sare marina , se aseaza rosii cherry si se da la cuptor, cca.45 minute.





Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...