sâmbătă, 29 octombrie 2011

Covrigei cu telemea

Ceva ce ne facea mama cu ani in urma , ceva de care imi era dor , poate si pentru ca mi-e dor de casa atat de mult . Din pacate nu detin o forma speciala de taiat , asa ca au iesit mai strambi . De fapt , trebuia sa-i numesc optulei ,pentru  ca le-am dat forma de 8.


Avem nevoie de :
- 250 g unt / margarina , 500 g faina , 3 linguri lapte , 50 g smantana   , 200 g telemea rasa , 2 oua
- pt. uns deasupra : 1 galbenus , putin lapte
- pt . decor : seminte de mac / susan / chimion

Preparam asa :
Untul la temperatura camerei se amesteca cu faina , se adauga laptele , smantana , ouale si telemeaua rasa pe razatoarea mica . Se framanta un aluat care nu se lipeste de maini , care se intinde cu sucitorul pe planseta presarata cu faina , in foaie groasa de 1/2 cm . Se decupeaza cu forma speciala covrigei .

Daca nu detineti forma de decupat , se pot modela cu mana , ce-i drept ia mai mult timp.
Eu am rupt bucati din aluat de marimea unei nuci
Apoi am intins-o ca un snurulet , cam de grosimea unui creion , poate putin mai gros
Am format un cerculet
Si l-am rasucit sub forma de 8 .


Covrigeii obtinuti se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt .
Galbenusul de ou se amesteca cu putin lapte . Cu amestecul acesta se ung covrigii . Se presara deasupra seminte de mac / susan / chimion si se dau la cuptor , la 180 grade ,25-30 minute , pana se rumenesc frumos deasupra .




joi, 27 octombrie 2011

Prajitura Creme a la creme

Am admirat-o , am visat-o timp indelungat dupa ce am vazut-o la Gaby Cara  si intr-un final am reusit sa o fac . Am inteles ca a fost scoasa la iveala de Alfinuta , mii de multumiri . Este o bunatate de prajitura , cine a incercat-o stie .


Avem nevoie de :
- pt . blat : 6 oua , 6 linguri zahar , 1 plic (80 g) budinca instant de cacao ( gen Creme Ole ), un praf de sare
- pt.crema : 200 ml smantana dulce  32% grasime , 200 ml lapte , 1 plic (80 g) budinca instant de vanilie (gen Creme Ole )
- pt. glazura : 100 g ciocolata , 100 g unt , 2 linguri apa , 2 linguri zahar ( reteta mai cerea si 2 linguri coniac - eu nu am folosit)
- tava 23/30 cm 

Preparam asa :
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat cu un praf de sare  pana se intaresc . Se adauga treptat zaharul si se bate pana la dizolvare completa . Se adauga pe rand galbenusurile , batand la viteza mica dupa fiecare . La final se adauga treptat praful de budinca si se omogenizeaza , amestecand usor cu o spatula de sus in jos . Aluatul obtinut se pune in tava acoperita cu hartie de copt , se coace la 180 de grade , timp de 25-30 minute . Se lasa la racit .
Pentru crema se amesteca toate ingredientele si se mixeaza pana crema devine consistenta . Crema se toarna deasupra blatului racit si se da la frigider pana se prepara glazura .
Apa si zaharul se pun pe foc , pana se topeste zaharul , dar nu trebuie sa fiarba . Daca se foloseste si coniac , se adauga la sirop . Se adauga ciocolata si untul cubulete si se tine pe foc pana la topire completa .Se lasa sa se raceasca , pana ajunge la temperatura camerei .Se toarna cu grija deasupra prajiturii .
Prajitura se da din nou la rece 2-3 ore . Se taie cu un cutit bine incalzit .

marți, 25 octombrie 2011

Briose aperitiv

Aceeasi reteta ca la checul aperitiv , doar ca am pus si niste ardei gras , iar in loc de sunca am pus salam picant uscat . Compozitia am impartit-o in mod egal in hartiute de briose puse in tava pentru briose . Au iesit 10 bucati .


vineri, 21 octombrie 2011

Friptura de porc cu cartofi natur si sos de mustar

Cam lung titlul ...dar asa suna in cartea cumparata de mine de la Adevarul din care am facut reteta . Nu e mare filozofie , e ceva ce oricine poate face , dar eu eram in pana de idei si cartea m-a salvat .Ca am mai schimbat eu putin pe ici pe colo , e alta treaba . Dar a iesit bun .


Avem nevoie de :
- 800 g carne de porc ( pulpa , piept ...ce aveti ) , o cana supa de carne , 4-5 catei de usturoi , sare , piper , cimbru , 100 ml vin rosu sec
- pt. sos : - 2 linguri mustar , piper , chilli , boia de ardei dulce , 1 cescuta apa , sare , 1 lingura amidon de porumb
- cartofi , sare , unt , patrunjel verde

Preparam asa :
Carnea se spala si se taie felii groase . Se condimenteaza cu sare , piper si cimbru si se aseaza intr-o tava . Se pun cateii de usturoi intregi si se toarna supa de carne . Tava se acopera si se da la cuptor 1 ora . Dupa o ora se toarna peste carne si vinul si se mai lasa o ora in cuptor .
Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare . Cand sunt fierti , se strecoara de apa si se pun intr-o tava , se presara deasupra fulgi de unt si sa dau la cuptor pana se topeste untul . Se presara deasupra patrunjel verde tocat .
Pentru sos se amesteca mustarul cu sare , piper , chilli , boia si apa si se pune pe foc . Cand incepe sa fiarba , se ia la o parte , se adauga amidonul desfacut in putina apa si se readuce pe foc . Se lasa pana se ingroasa , amestecand continuu .
Carnea se serveste cu sos si cartofi .

Ciorba radauteana

Acum doua zile eram in dilema , sa fac ciorba de pui a la grec sau ciorba radauteana . Diva m-a facut sa ma hotarasc atunci cand am vazut ciorbita ei ... ciorba radauteana va fi , am zis .


Avem nevoie de :
- pulpe de pui ( 2 intregi am folosit eu ) , 2 morcovi , 1 pastarnac , 1/2 telina , 1 ceapa , 1 galbenus de ou crud , 2 linguri iaurt foarte gras ( iaurt turcesc ) ,zeama de lamaie , 2 catei de usturoi , sare , piper boabe , patrunjel verde

Preparam asa:
Carnea se apala si se pune la fiert in apa cu sare . Se spumeaza , apoi se adauga morcovii  , pastarnacul si telina taiati bucati mai mari , ceapa intreaga si boabele de piper .
Cand s-au fiert , supa se strecoara . Legumele si carnea se taie bucatele mici si se pun inapoi in supa , ceapa se arunca . Se readuce pe foc. Galbenusul de ou se amesteca bine cu iaurtul  , se adauga treptat cate putina zeama calda , pentru a aduce amestecul la temperatura ciorbei . Se toarna apoi in cratita , se adauga usturoiul pisat si se mai lasa cateva minute pe foc .Se acreste cu zeama de lamaie. Se presara deasupra cu patrunjel verde tocat .

joi, 20 octombrie 2011

Cupcakes cu cocos

Reteta am gasit-o pe Joyofbaking.com .  Mi-a starnit interesul si am preparat minunatiile . Si particip cu ea si la Provocarea lunii octombrie "Dulce Romanie 2011" sustinuta de Fancy Cake .


Avem nevoie de :
- 2 oua , 175 g faina , 1/4 lingurita sare ,2 lingurite praf de copt , 115 g unt , 200 g zahar , 1 lingurita esenta de vanilie , 120 ml lapte , coaja de lamaie ,1lingurita  zeama de lamaie
- pt. decorare : 100 g quark cu gust de vanilie , 30 g unt , 200 g zahar pudra , nuca de cocos

Preparam asa :
Albusul se separa de galbenus. Faina se amesteca cu sare si praf de copt si se cerne . Untul la temperatura camerei se mixeaza pana devine moale  , se adauga trepatat 150 g zahar si se bate pana devine spumos . Se adauga pe rand galbenusurile , mixand bine dupa fiecare . Se adauga vanilia si coaja de lamaie , apoi treptat , alternand , faina si laptele ( o parte din faina , una din lapte ...ultima fiind faina) . Se omogenizeaza . Albusurile se bat spuma , se adauga zeama de lamaie si se bat in continuare . Se adauga treptat zaharul ramas si se continua baterea pana spuma este tare . Se adauga 1/3 din spuma in amestecul cu faina , se omogenizeaza , apoi se aduaga restul de albusuri si se amesteca usor pentru omogenizare .
Cuptorul se incalzeste la 170 grade .  In tava se pun hartiile pentru cupcakes si se umplu pe treisferturi. Se dau la cuptor cca.20 minute , pana cand trec testul cu scobitoare.
Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se pregateste crema pentru ornat . Untul se freaca spuma , se adauga quark-ul si se omogenizeaza . Treptat se adauga zaharul pudra si se bate bine pana devine pufos .
Cu o spatula se pune crema pe cupcakes si se presara deasupra nuca de cocos .

miercuri, 19 octombrie 2011

Pizza cu ton

Aseara ... pofta de pizza , dar aveam pofta de o pizza ceva mai simpla , cu ton . Asa ca am prestat .


Avem nevoie de:
- pt.blat: 250 g faina , 1/2 cub drojdie proaspata (12.5 g) 1/2 lingurita sare , 1/2 lingurita zahar , 2 linguri ulei , 125 ml apa
 - sos de rosii cu busuioc , 1 conserva ton maruntit , 1 conserva porumb dulce , 1 ceapa rosie , cascaval


Preparam asa:
Drojdia se dizolva in cateva linguri de apa impreuna cu zaharul. Faina se amesteca cu sarea , drojdia dizolvata , uleiul si se toarna treptat apa calduta, framantand. Din aluat de fac 2 bile si se lasa sa se odihnesca pana pregatim restul ingredientelor ( vor rezulta 2 blaturi de cca.26 cm diagonala)
In tava unsa cu ulei se intinde cu mainile aluatul . Se toarna deasupra sosul de rosii , se rade putin cascavl , se presara tonul scurs de suc/ulei , se presara pestisori de ceapa , porumb si se da la cuptor 10 min . Dupa 10 minute se scoate , se mai rade cascaval deasupra si se da din nou la cuptor pana se rumeste usor deasupra ( eu coc la cuptorul preincalzit la 180-190 grade , cca.20 minute ).


marți, 18 octombrie 2011

Raffaello

Bomboanele mele preferate , poate vor deveni si preferatele printesei mele , doar am mancat in timpul sarcinii cutii intregi .Nu cred ca ma pot satura de ele , sunt atat de fine si aromate . Si se pot face atat de repede si usor acasa . Reteta am primit-o in timpul liceului de la o colega , Laura  , care ne-a dat pe spate de-a  dreptul atunci cu bomboanele ei homemade .


Avem nevoie de :
- 200 g unt /margarina , 150 g lapte praf , 200 g zahar pudra , 2 linguri zahar vaniliat , 150 g nuca de cocos , migdale

Preparam asa :
Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zahar si zahar vaniliat , se adauga laptele praf si 100 g nuca de cocos si se omogenizeaza.
Din compozitia rezultata se modeleaza bilute in mijlocul carora se pune cate o migdala . Bilutele se tavesc prin restul de nuca de cocos .


Mi-au iesit vreo 30 de bomboane delicioase care vor disparea rapid pe parcursul zilei .

sâmbătă, 15 octombrie 2011

Chilli Burgers

Fast - food acasa , interzis minorilor , pardon , celor care tin la silueta . Am mancat la un local in oras cel mai mare si mai bun hamburger mancat vreodata . Da , din cand in cand , mai dau cu bata-n balta si cu hamburgerul in stomac . E boala incurabila . Asa ca am incercat sa-l reproduc acasa , a iesit "pe-acolo" , nu-i ca ala veci , dar e bun .


Avem nevoie de :
- pt. chiftele: 500 g carne tocata , 1 ou , 1 ceapa mica , sare , piper , 1 lingurita rasa boia de ardei , 1 lingurita ketchup , o lingurita unt
- chifle , salata verde , rosii , ceapa , ardei iute , ketchup , sos de mustar cu chilli si paprika

Preparam asa:
Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt , se adauga oul batut  , sare si piper dupa gust , boia , ketchup si unt. Se amesteca si se da la rece cca. o ora sa se imbine gusturile .
Se modeleaza chiftele mai mari ( mie mi-ai iesit 5 bucati ) , se aplatizeaza intre palme si se pun la prajit pe gratarul incins , uns cu putin ulei .
Intre timp se pregatesc chiflele. Se taie pe jumatate , se pune ketchup , cateva bucatele de salata verde , rondele de ceapa . Se pune carnea prajita , se aseaza deasupra rondele de ardei iute , sosul de mustar , alte bucatele de salata , felii de rosii ( cam tot ce doriti si ce va place , de fapt ) apoi se pune cealalta jumatate de chifla .


Se serveste cu pofta .

vineri, 14 octombrie 2011

Humus libanez

Ador bucataria arabeasca , turceasca , dar pregatesc mancare de genul asta foarte rar pentru ca sunt singura amatoare in casa , papilele sotului sunt mai retinute . Asa ca astazi , daca tot am facut pasta de susan ( tahini ) cu ajutorul lui Sarah , am facut  doar pentru mine , o pofta mai veche , humus .


Avem nevoie de :
- 250 g naut , 2 catei de usturoi , 2 linguri pasta de susan , 2 linguri zeama de lamaie , sare , piper, boia de ardei  , ulei de masline

Preparam asa:
Nautul se fierbe si se curata de pielita ( sau se ia ca mine una bucata conserva de naut gata fiert ) . Se pastreaza putin din zeama in care a fiert nautul .  Nautul se paseaza , apoi se adauga usturoiul pisat , zeama de lamaie , pasta de susan , sare si piper si se amesteca. Se adauga cate putin din zeama in care a fiert nautul si se mixeaza pana ajunge la consistenta dorita.
Se toarna deasupra putin ulei de masline si se presara cu boia de ardei .

joi, 13 octombrie 2011

Desert cu clatite si fructe

Desertul asta ar fi trebuit sa-l numesc " lantul slabiciunilor " . De ce? Pentru ca eu l-am luat de la Maya  , care l-a luat de la UTG , care l-a luat de la Bendis , care l-a luat de la Buny ...si cine stie pe unde se mai plimba . De ce? Pentru ca e deosebit de bun . In diverse combinatii , dar aproximativ la fel .


Avem nevoie de :
- 6 clatite mai groase, 500 g Quark (eu am avut cu aroma de vanilie), 4 oua, 4 linguri de zahar, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, un pumn stafide, 1compot de fructe tropicale, unt , zahar pudra

Preparam asa :
Ouale le mixam bine cu zaharul si coaja de lamaie . Se lasa 10 minute la rece .
Intre timp taiem clatitele fasii de cca. 2- 3 cm latime . Le aseazam in forma unsa cu unt . Presaram printre ele fructele scurse, taiate cubulete si stafide rehidratat.
Scoatem de la rece amestecul cu oua, adaugam Quark-ul si mixam din nou . Turnam amestecul obtinut este clatite .
Dam forma la copt , in cuptorul preincalzit la 170 grade , pentru 30-40 minute .
Cand este gata , se lasa putin la racit ,apoi  se presara cu zahar pudra deasupra .
Se poate servi cu sos de fructe sau de vanilie.


miercuri, 12 octombrie 2011

Pui cu sos de merisoare

Plecand de la Thanksgiving-ul canadian de acum cateva zile si de la curcanul cu sos de merisoare traditional , am ajuns si eu la o friptura cu sos de merisoare , dar cu pui , ca "ioc " curcan .


 Avem nevoie de :
-  pulpe si piept de pui , sare , piper , boia de ardei dulce , chilli , usturoi granulat , ulei , 1 cana supa de pui , 1 ceapa , 2 catei de usturoi .
- pt . sos : 100 g merisoare , 100 ml vin rosu sec , 2-3 linguri jeleu de merisoare , un cub de unt

Preparam asa :
Carnea se spala si se sterge . Uleiul se amesteca cu condimentele si cu amestecul obtinut se unge carnea. Se pune la frigider cateva ore sau peste noapte . Dupa ce s-a marinat , se pune in tava , se adauga ceapa taiata pestisori si usturoiul taiat feliute , se toarna supa deasupra si se acopera tava . Se da la cuptor cca. 20 minute . Se scoate capacul / folia cu care a fost acoperita tava si se mai lasa descoperita carnea pana se face  , stropind din cand in cand cu sosul din tava .
Intr-o tigaie se pune la topit untul , se adauga vinul si se lasa putin sa fiarba . Se adauga merisoarele si jeleul de merisoare si se lasa sa fiarba cateva minute . Atentie , merisoarele "pocnesc" si stropesc .
Carnea se serveste cu sos alaturi si o garnitura de cartofi piure .

marți, 11 octombrie 2011

Jeleu de merisoare

Continuam seria "merisoare" , cu un jeleu . Se poate folosi la produse de patiserie , deserturi diverse sau poate insoti cu succes o friptura pentru cei care agreeaza combinatia dulce-sarat .


Avem nevoie de :
- 1 kg merisoare , 200 ml apa , zahar

Preparam asa:
Merisoarele spalate si curatate de eventuale impuritati se pun la fiert impreuna cu apa . Se lasa 10-15 minute . Atentie , cand incep sa fiarba , merisoarele pocnesc si stropesc . Dupa cele 15 minute , se trece intreg amestecul prin sita pentru a separa pulpa de coaja .
Siropul obtinut se masoara . La fiecare 1 litru de sirop se folosesc  800 g zahar . Se amesteca siropul cu zaharul si se readuce pe foc . Se lasa sa fiarba la foc mic , pana se dizolva zaharul , intre 10 si 20 minute . In timpul fierberii se aduna spuma formata si se arunca . Se face proba pe o farfurie rece . Se pune putin jeleu si cand se raceste putin , se trage cu degetul prin jeleu . Daca ramene urma curata si jeleul nu mai curge , este gata , se poate lua de pe foc .
Se toarna in borcane sterilizate si se lasa sa se raceasca .

luni, 10 octombrie 2011

Placinta cu merisoare (Cranberry Pie)

Sambata am cumparat din Tallinn vreo 2 kg de merisoare . O parte le-am congelat , o parte le-am pastrat pentru ceva ce urmeaza sa fac zilele viitoare , iar o ultima parte le-am aruncat intr-o placinta . Reteta am luat-o de pe allrecipes.com  , dar am facut mici modificari .


Avem nevoie de :
- 70 g faina , 55 g faina de migdale , 200 g merisoare , 200 g zahar , 115 g unt , un pumn de nuci , un praf de sare , 2 oua , esenta de vanilie , zahar pudra pentru presarat deasupra

Preparam asa :
Merisoarele se spala , se curata de eventuale impuritati si se usuca .Nucile se prajesc usor , apoi se taie grosier cu cutitul . Faina  , faina de migdale , zaharul si sarea se amesteca . Se adauga merisoarele si nuca si se amesteca bine. Se adauga esenta de vanilie , untul topit si ouale batute . Se omogenizeaza amestecul .
O forma (21 cm diametrul a mea ) se unge cu unt . Se toarna compozitia si se niveleaza .
Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade , cca. 40 minute ( pana trece testul scobitorii ) .
Se scoate din cuptor , se lasa putin sa se raceasca , apoi se presara deasupra zahar pudra .



Se poate servi cu frisca , cu inghetata sau cu diferite sosuri . Eu am preferat simpla .


vineri, 7 octombrie 2011

Strudel cu mere

In Finlanda e deja destul de rece . A plouat aproape in fiecari zi de cand ne-am intors din Romania . Tare nu-mi place vremea asta , dar ce pot face ? Poate doar sa-mi indulcesc sufletul cu un strudel cu mere si multa scortisoara . Daca e cu mere , e de toamna , deci poate participa la Provocarea lunii octombrie "Dulce Romanie 2011" sustinuta luna aceasta de Fancy Cake .
Povestea e mai lunga , nu scapati asa usor . De unde sa iau eu aluat pentru strudel aici? Nix , nu este sau nu am vazut eu , ca mai am si orbul gainii cateodata . Atunci , fac acasa . Reteta ...stiu ...Laura Laurentiu  , banateanca mea salvatoare . Si a iesit ceva , nu cum ar fi trebuit , ca nu le am cu intinsul aluatului subtire ca foaia de tigarete , din pacate . Poate data viitoare .

  
Avem nevoie de :
- pt . foaie: 400 g faina , 1 lingurita otet , un praf de sare , 250 ml apa , ulei
- pt. umplutura: 3 mere mari , 3 linguri de zahar , stafide , scortisoara , gris , zeama de lamaie

Preparam asa:
Faina se cerne . Apa se amesteca cu sarea si otetul si se adauga la faina . se framanta un aluat elastic si nelipicios . daca mai este nevoie se mai poate adauga apa sau faina . Eu am mai adaugat putina faina la framantat. Se unge aluatul cu ulei la suprafata si se inveleste in folie . Se da la rece 30 minute .
Merele se curata si se taie cubulete. Intr-o tigaie incinsa se pun merele , se stropesc cu zeama de lamaie , se adauga zaharul , stafidele si scortisoara si se lasa cateva minute sa se perpeleasca merele , dar sa nu se inmoaie prea tare.
Aluatul se scoate de la frigider. Se aseaza pe masa de lucru acoperita cu un servet presarat cu faina . Se intinde o foaie cu sucitorul  , apoi cu mainile pe sub foaie , se trage si se mai intinde cat se poate de subtire , cu mare atentie sa nu se rupa . Se stropeste foaia cu ulei si tot cu mainile se intinde uleiul uniform. Se taie marginile cu cutitul . Eu am impartit foaia in doua , am facut doua strudele mai mici.
Pe aluat se aseaza amestecul cu mere , se presara gris si se roluieste aluatul . Se stropeste cu ulei deasupra , se fac crestaturi din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180grade , pana se rumeneste frumos deasupra .
Cald , se pudreaza cu zahar si scortisoara.

joi, 6 octombrie 2011

Quesadilla cu carne de porc

Raman tot la bucataria Americii Latine si tot la reciclat carne ( da , am devenit economa :)) brusc  ) . Cateva foi de tortilla ramase , niste cotlet de porc la gratar ramas , un mic dejun perfect - quesadilla .
Cantitatile folosite sunt la latitudinea fiecaruia si in functie de cate persoane sunt la masa .



Avem nevoie de :
- foi de tortilla , carne de porc la gratar /fiarta  , rosii , branza Ceddar/cascaval , ardei gras , sare , piper , busuioc , ulei

Preparam asa:
Carnea se taie fasii subtiri , rosiile rondele , ardeiul cubulete . Branza se da pe razatoare .
Intr-o tigaie se pune putin ulei si se lasa la incins . Se pune o foaie de tortilla , se pune deasupra ei branza  rasa , se lasa putin sa se topeasca , apoi se pune carnea , bucatele de ardei , felii de rosii , se sareaza , se pipereaza si se adauga busuioc . Se rade din nou branza si se acopera cu alta foaie de tortilla . Se mai lasa un minut ( atentie sa nu se arda prima foaie ) apoi cu ajutorul a doua spatule se intoarce quesadilla si se mai lasa un minut si pe cealalta parte .
Se scoate pe o farfurie si se lasa putin , apoi se taie in patru cu ajutorul unui cutit bine ascutit.



Se serveste cu sos de smantana , salsa sau guacamole .

marți, 4 octombrie 2011

Empanadas cu pui

Aveam o gramada de carne de pui fiarta de reciclat , o parte am bagat-o ieri  intr-o salata de boeuf , dar tot mi-au mai ramas 2 ciocanele . Mi-am amintit ca am vazut o reteta interesanta pe blog la Oana ( Retetele Familiei ) , ceva specific  Americii latine , empanadas . Numai buna reteta , pentru ca in frigider zacea si o crema de branza light , pe care nimeni nu vroia sa o manance . A iesit ceva foarte bun , multumesc Oana pentru idee .


Avem nevoie de :
- pt. aluat : 450 g faina , 150 g unt , 170 g apa rece , 1 ou , sare
- pt. umplutura: carne de pui ( 2 ciocanele ) , 2 linguri pline crema de branza , cca. 60 g cascaval , sare , piper
- 1 ou pentru uns deasupra , seminte de mac / susan

Preparam asa :
Faina se cerne , se adauga sare , oul batut , untul moale si apa treptat . Se framanta un aluat elastic , nelipicios . Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 30 minute .
Pentru umplutura se toaca marunt carnea , se adauga cascavalul ras , crema de branza , sare si piper dupa gust . Se omogenizeaza.
Aluatul se scoate de la frigider , se intinde o foaie subtire ( cca. 2 mm ) si se taie in forma de cercuri ( eu am folosit o cana ) . In mijlocul fiecarui cerc se pune umplutura , marginile se ung cu apa si se impatura , in forma de semicerc . Cu o furculita se apasa pe margini pentru a se lipi aluatul si a nu curge umplutura .
Se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt , se ung cu ou batut si se presara seminte de mac sau susan ( sau se pot lasa simple ) . Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade , 15-20 minute  , pana devin aurii deasupra .



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...