joi, 17 mai 2012

Prajitura cu nuca si lapte condensat

O prajitura pe care am gasit-o intr-o revista Click pentru femei mai veche . Mi s-a parut interesanta , dar pentru ca aici nu gasesc foaie de napolitana , am tot amanat sa o fac . Acum , cand am fost acasa , mi-am adus un pachet , asa ca am trecut la treaba .
Observatii , dupa executare :
- crema , din punctul meu de vedere , e cam putina , ar trebui o portie si jumatate - dar e chestie de gusturi
- glazura , idem , reteta din revista spunea 100 g ciocolata , eu am pus 150 g ciocolata si 30 g unt si tot am intins-o cu greu  ; arata oribil , asa ca am ales sa "ascund "defectele cu ciocolata alba rasa deasupra



Avem nevoie de :
-  1 foaie de napolitana
- pt.blat : 6 oua , 6 linguri de pesmet , 200 g nuca , 1/2 lingurita praf de copt , 250 g zahar pudra ,1 lingura extract de vanilie
- pt. crema : 400 g lapte condensat , 250 g unt
- pt. glazura : 150 g ciocolata , 30 g unt
- pt. ornat : ciocolata alba , jumatati de miez de nuca
- tava : 25/30 cm

Preparam asa :
Nuca se macina . Se bat ouale intregi cu zahar pudra pana isi dubleaza volumul . Se adauga extractul de vanilie . Se adauga  pesmetul cernut cu praful de copt , apoi nuca macinata si se omogenizeaza .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza foaia de napolitana ( pe care am taiat-o cat era tava ) , se toarna deasupra compozitia pentru blat si se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30 de minute .



Laptele condensat se pune la fiert cu tot cu cutie intr-o oala cu apa timp de 3-4 ore , avand grija sa nu scada apa si adaugand mereu atata apa cat sa fie cutia cu lapte condensat in apa pana sus . Se lasa la racit .Este bine ca aceasta operatiune sa se faca din timp .
Dulcele de leche obtinut , racit , se amesteca cu untul la temperatura camerei mixat spuma .
Crema obtinuta se intinde peste blatul racit . Se da la frigider sa se intareasca crema .


 Pentru glazura se pune la baie de aburi ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul pana se topeste . Se lasa putin la racit si se intinde peste prajitura . Se rade deasupra ciocolata alba si se aseaza jumatati de miez de nuca .

Se da din nou la frigider , 2-3 ore . Se taie cu un cutit fierbinte .



23 de comentarii:

  1. Tare imbietor arata,,,yamiiii,,,,,,,

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata,nici eu nu gasesc foi napolitana,mi se pare tare delicioasa,am sa o incerc si eu,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E greu cand vrei sa faci ceva care-ti sta pe cap pus si simplu si nu gasesti cele necesare.

      Ștergere
  3. tare interesanta, eu am foi de napolitana am un magazin rusesc care aduce produse romanesti si am gasit si foi si luasem sa fac prajitura cu foi,dar n-am apucat.Acum evit sa fac prajituri,da o am in vedere.

    PS: Isa e asa dulce in poza asta noua;;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine de voi , mai aveti noroc cu rusi/bulgari ...care mai aduc si produse romanesti .
      Multumim pentru complimente .

      Ștergere
  4. Eu sunt o pofticioasa de fel si prajitura asta nu face exceptie, mai ales cu pozele astea atat de reusite..Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca-i un deliciu,tare as gusta o bucatica!
    Domnisoara ta e o scumpa!Pupici la amndoua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Flory , te astept cu drag la o felie ...sau mai multe

      Ștergere
  6. Sis,foarte bun, arata super ma gandesc ca o sa o fac si eu candva ! Pana atunci ma duc sa-mi fac dulce de leche ca-mi expira intr-o luna laptele condensat. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fa , fa ....ar fi pacat sa iti expire la cat te-ai luptata sa faci rost de el

      Ștergere
  7. hola...es maravilloso y exquisito una elaboración perfecta me encanta,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte faina, din pacate n-am de unde sa iau foi.
    Dar ma refac cu "Tosca" ca acolo nu trebuie foi de napolitana :).

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine arata... imi place tare mult. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce bine arata!!!!!!Salvez reteta

    RăspundețiȘtergere
  11. Reteta dvstra este copiata integral pe pagina de facebook "Ca La Bunica" fara sa specifice cine este autorul articolului.
    Toate retetele de acolo sunt furate, iar mie mi-a distribuit live filme extrase ilegal de pe youtube.
    Luati masuri !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...